Skip to main content

“Vertrouwde gewoontes die ze thuis ook gewend was”

Hannie Roelofsen (60) woont nu alweer vier jaar bij De Schutse in Achterberg. ‘Mijn veilige plekje’ aldus Hannie zelf. Hannie heeft tot op een aantal jaar geleden altijd thuis gewoond. Na een bewogen periode heeft ze bij De Schutse haar plekje mogen vinden. Haar familie is erg dankbaar hiervoor.

De keuze voor De Schutse (reformatorische zorg) was de beste keuze. Er wordt bij De Schutse rekening gehouden met de achtergrond van de cliënten. Dit komt naar voren in het gebruik van de Bijbel en de aanwezigheid van het personeel die een binding heeft met dezelfde identiteit. Dit zorgt voor herkenning en veiligheid bij Hannie en haar mede-cliënten”, vertelt Bertha. “Wij als familie vinden de identiteit van de zorg belangrijk. Deze zorg is cliëntgericht, respectvol en biedt de cliënten de mogelijkheid hun identiteit te behouden. Hannie en al haar mede cliënten verdienen dit!”

Bijbel als richtsnoer
“Hannie hoort hier dat ze zichzelf mag zijn. Een plekje waar ze inbreng mag hebben. Bij De Schutse ben je “iemand “. De zorg begint hier met de aandacht voor wie je bent. Daarbij staat rust en geborgenheid centraal.” Hannies zus gaat verder: “Er wordt hier naar Hannie geluisterd, advies gegeven en wat wij als familie het belangrijkste vinden is dat er invulling gegeven wordt om de Bijbel als richtsnoer te gebruiken. Er wordt met elkaar gezongen, gebeden, gelezen en het gaan naar de kerk. Al deze dingen zijn voor Hannie vertrouwde gewoontes die ze thuis ook gewend was om te doen. “

Tot slot deelt zus Bertha; “Bij De Schutse voel je door de betrokkenheid en identiteit dat je naaste liefhebben in een hoog vaandel staat!”